Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina și este comparat cu Rambo

,

Posted by

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, a ajuns comandant de batalion pe frontul din Ucraina și este comparat cu Rambo

În 2014, Serghei Hadjikurbanov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006. Acesta ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor până în 2034. 

Însă Serghei Hadjikurbanov a fost de acord să lupte pe front în schimbul eliberării, unde a fost trimis la sfârșitul anului 2022, arată aceeași publicație. Inițial a fost comandantul unui grup de recunoaștere, „în câteva luni” fiind promovat la gradul de comandant de batalion. 

„Pentru ca un condamnat să treacă de la comandant de pluton la șef de batalion în câteva luni – trebuie să fii cu adevărat Rambo”, au declarat surse pentru portalul Baza. 

Avocatul lui Hadjikurbanov: „A fost grațiat”

În prezent, nu se știe unde luptă Hadjikurbanov și nici în ce funcție se află. Cert este că el a fost grațiat și nu va mai trebui să-și încheie sentința, mai scrie Baza.  

Avocatul lui Hadjikurbanov, Alexei Mihalcik, a confirmat că acesta se află pe front și a fost grațiat. Avocatul a declarat pentru publicația rusă RBC că acesta a participat la război „ca prizonier, apoi a fost grațiat și acum participă ca soldat civil, după ce a încheiat un contract cu Ministerul Apărării”. 

Recomandări

BREAKING NEWS. Reacția Guvernului Ucrainei după dezvăluirile Libertatea despre manualele de „limbă moldovenească”: „Am oprit orice tipărire suplimentară a acestor manuale”. Promit că vor înlocui vechile manuale

„A lucrat în forțele speciale în anii ’90, are experiență, motiv pentru care i s-a oferit imediat un post de comandă. Cred că, într-un fel, justiția a triumfat, pentru că nu cred că a fost implicat în uciderea Annei Politkovskaia”, a mai spus avocatul Alexei Mihalcik. 

Anna Politkovskaia, oponentă a regimului Putin, a fost ucisă pe 7 octombrie 2006, la intrarea în locuința sa din Moscova. 

În cazul asasinării jurnalistei de la Novaia Gazeta au fost condamnate șase persoane, cu pedepse de la 11 ani de închisoare la închisoare pe viață. 

Potrivit anchetatorilor, Hadjikurbanov s-a ocupat de supravegherea Annei Politkovskaia. Acesta a fost ofițer în cadrul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate al Ministerului rus al Afacerilor Interne. 

FANATIK.RO

Actrița pe care milioane de români au iubit-o a sfârșit singură, uitată de toată lumea. A bucurat pe mulți cu rolurile sale, dar puțini i-au știut povestea

Viva.ro

Ce s-a aflat despre Geo Costiniu, supranumit Alain Delon al României, la 10 ani de la moartea sa. Florin Zamfirescu a spus tot adevărul: „Asta l-a distrus…”

TVMANIA.RO

I-au prins sărutându-se, iar acum au spus adevărul. Laura Giurcanu, despre Aris Eram: „Mă face să mă simt

GSP.RO

VIDEO Povestea săriturii pe care Red Bull a considerat-o prea șocantă ca să o sponsorizeze: a sărit fără parașută de la 7.620 metri!

FANATIK.RO

Ce conține, de fapt, pateul vegetal de post vândut în supermarketuri. Foarte mulți români îl consumă, cât de periculos e

Știrileprotv.ro

A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO

Unica.ro

Adela Popescu a făcut anunțul: ‘Caut haine potrivite. Am un gol în stomac de bucurie’. Reacția Danei Rogoz

Orangesport.ro

Lucian Burdujan a spus o informaţie incredibilă despre familie în faţa poliţiei! Informarea oficială a autorităţilor: “Nu doreşte”

Observatornews.ro

România, lovită de un ciclon în următoarele zile. Ninsori şi temperaturi sub zero grade

HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2023. Taurii s-ar putea să fie indispuși toată ziua, încât să îi refuze chiar și pe cei dragi, în lucruri mici, firești, de zi cu zi

Source