Familiile ostaticilor ținuți de Hamas în Fâșia Gaza au pornit într-un marș de la Tel Aviv la Ierusalim, cerând măsuri pentru eliberarea lor

,

Posted by

Familiile ostaticilor ținuți de Hamas în Fâșia Gaza au pornit într-un marș de la Tel Aviv la Ierusalim, cerând măsuri pentru eliberarea lor

Marșul se va desfășura pe parcursul a cinci zile, pe o distanță de peste 60 de kilometri. Participanții la manifestație intenționează să ajungă în Ierusalim sâmbătă seara pentru a cere o întâlnire cu cabinetul condus de Benjamin Netanyahu. Pentru sâmbătă este programată și o demonstrație în Ierusalim.

„Șapte persoane din familia mea sunt răpite în Gaza (…) inclusiv copii mici. Yael, de 3 ani, Naveh, de 8 ani, Noam, de 12 ani. Mama mea, care este și bunică. Toată familia mea este acolo”, a declarat într-o conferință de presă organizată înainte de începerea marșului unul dintre participanți, Yuval Haran din kibbutzul Be’eri.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Cei răpiți nu au timp (…) și noi nu avem timp. De 39 de zile suntem într-o îngrijorare nesfârșită, în fiecare clipă trăim în această durere și nu mai putem sta și aștepta. (…) Fac apel la toți locuitorii Israelului, la primari, la membrii Knessetului și la grupurile de tineri, să mărșăluiască alături de noi; să ceară un răspuns de la factorii de decizie de ce familiile noastre sunt încă în Gaza”, a adăugat Haran.

Recomandări

INTERVIU. Drumul de la rebel la resemnat. Ce spune medicul care a prevăzut decăderea Spitalului Witting din București: „Să nu ne lăsăm manipulați, asta e responsabilitatea noastră, ca români”

„Îi cer lui Benjamin Netanyahu și cabinetului său să ne dea răspunsuri și să acționeze”, a spus, la rândul ei, Shelly Shem Tov, al cărei fiu de 21 de ani, Omer, se numără printre ostatici.

„Nu știu dacă vă puteți imagina cum este pentru mine, ca mamă, să nu pot face nimic pentru fiul meu. Pierdem oameni”, a mai declarat femeia, referindu-se la familia Marciano, care a fost anunțată astăzi că fiica lor soldat a murit în captivitate.

Haim Rubinstein, purtătorul de cuvânt al unui grup de activiști ai familiilor, a declarat luni, într-un interviu acordat postului israelian Channel 13, că „membrii familiilor (celor răpiți) stau în casele lor, neliniștiți de soarta celor dragi lor, și vor să facă ceva, chiar acum”, iar planul lor este „să ajungă la Ierusalim și să se întâlnească cu prim-ministrul, cu o cerere clară: să îi înapoieze pe toți, acum”.

De la atacul Hamas din 7 octombrie, în timpul căruia cel puțin 240 de persoae au fost luate ostatice, familiile prizonierilor s-au organizat pentru a cere guvernului, precum și organismelor internaționale, să acționeze pentru eliberarea acestora.

Recomandări

Cei mai periculoși 10 criminali care sunt liberi printre noi. Poliția Română îi caută, cum au reuşit să dispară

În weekendul trecut, pentru a doua săptămână consecutiv, au avut loc demonstrații în orașe din întreaga țară. Mii de persoane au participat la mitingul din Tel Aviv din 12 noiembrie.

Foto: Profimedia

FANATIK.RO

Fructul banal care te poate ucide. E folosit în diete, dar nu mulți cunosc efectele adverse

Viva.ro

Ce s-a aflat despre Geo Costiniu, supranumit Alain Delon al României, la 10 ani de la moartea sa. Florin Zamfirescu a spus tot adevărul: „Asta l-a distrus…”

TVMANIA.RO

Laura Giurcanu și Aris Eram, primele declarații după ce au fost surprinși sărutându-se. „Mă face să mă simt

GSP.RO

VIDEO Povestea săriturii pe care Red Bull a considerat-o prea șocantă ca să o sponsorizeze: a sărit fără parașută de la 7.620 metri!

FANATIK.RO

Cutremurul care a distrus din temelii un oraș din România: “Panica a fost de nedescris”

Știrileprotv.ro

Au fost identificați cei trei bărbați care l-au omorât și jefuit pe omul de afaceri din Sibiu

Unica.ro

Cât costă sandalele cu care Carmen Iohannis a încălcat protocolul diplomatic din Kenya. Ce gafă a făcut Prima Doamnă

Orangesport.ro

Lucian Burdujan a spus o informaţie incredibilă despre familie în faţa poliţiei! Informarea oficială a autorităţilor: “Nu doreşte”

Observatornews.ro

Martorul-cheie în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, posibil creierul întregii operațiuni. Cei trei suspecți, aduși special din străinătate pentru jaf

HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2023. Taurii s-ar putea să fie indispuși toată ziua, încât să îi refuze chiar și pe cei dragi, în lucruri mici, firești, de zi cu zi

Source