Procurorul acuzat că a pierdut banii de la percheziții la păcănele a fost achitat. „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

,

Posted by

Procurorul acuzat că a pierdut banii de la percheziții la păcănele a fost achitat. „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea procurorului Flavius Cristea pentru abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”. Pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, instanța a motivat că „nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”. Hotărârea instanței poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorul Cristea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că, pe vremea când activa în cadrul DIICOT Craiova, ar fi sustras bani și bijuterii sechestrate ca mijloace de probă în șapte dosare pe care le instrumenta.
Potrivit Parchetului General, procurorul și-ar fi însușit un inel depus ca mijloc de probă de către un martor. Acesta ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară, în care precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 de lei, iar asupra acesteia 1.600 de euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor. Lipsa banilor a fost constatată după plecarea procurorului din instituție.
Flavius Cristea a părăsit DIICOT în 2017, revenind la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, de care aparținea.

Recomandări

BREAKING NEWS. Reacția Guvernului Ucrainei după dezvăluirile Libertatea despre manualele de „limbă moldovenească”: „Am oprit orice tipărire suplimentară a acestor manuale”. Promit că vor înlocui vechile manuale

Mai mulți martori, polițiști de crimă organizată, au declarat la proces că, pe plan local, era de notorietate că procurorul Cristea era un împătimit al jocurilor de noroc. Lipsa banilor de la percheziții a fost pusă pe seama viciului magistratului.

Cererea de pensionare, suspendată

Flavius Cristea a solicitat CSM retragerea din activitate, prin pensionare, însă cererea sa a fost suspendată până la soluționarea dosarului penal. Cristea a dat în judecată CSM, litigiul aflându-se pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

FANATIK.RO

Actrița pe care milioane de români au iubit-o a sfârșit singură, uitată de toată lumea. A bucurat pe mulți cu rolurile sale, dar puțini i-au știut povestea

Viva.ro

Ce s-a aflat despre Geo Costiniu, supranumit Alain Delon al României, la 10 ani de la moartea sa. Florin Zamfirescu a spus tot adevărul: „Asta l-a distrus…”

TVMANIA.RO

I-au prins sărutându-se, iar acum au spus adevărul. Laura Giurcanu, despre Aris Eram: „Mă face să mă simt

GSP.RO

VIDEO Povestea săriturii pe care Red Bull a considerat-o prea șocantă ca să o sponsorizeze: a sărit fără parașută de la 7.620 metri!

FANATIK.RO

Ce conține, de fapt, pateul vegetal de post vândut în supermarketuri. Foarte mulți români îl consumă, cât de periculos e

Știrileprotv.ro

A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO

Unica.ro

Adela Popescu a făcut anunțul: ‘Caut haine potrivite. Am un gol în stomac de bucurie’. Reacția Danei Rogoz

Orangesport.ro

Lucian Burdujan a spus o informaţie incredibilă despre familie în faţa poliţiei! Informarea oficială a autorităţilor: “Nu doreşte”

Observatornews.ro

România, lovită de un ciclon în următoarele zile. Ninsori şi temperaturi sub zero grade

HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2023. Taurii s-ar putea să fie indispuși toată ziua, încât să îi refuze chiar și pe cei dragi, în lucruri mici, firești, de zi cu zi

Source