Un ministru din guvernul Netanyahu spune că Israelul nu mai poate accepta existența Fâșiei Gaza și face apel la emigrarea voluntară din teritoriu

,

Posted by

Un ministru din guvernul Netanyahu spune că Israelul nu mai poate accepta existența Fâșiei Gaza și face apel la emigrarea voluntară din teritoriu

Prin declarața sa, oficialul, lider al Partidului Religios Sionist, a spus că susține apelul lansat de doi membri ai parlamentului israelian, care au scris într-un text de opinie publicat de Wall Street Journal că țările occidentale ar trebui să accepte familiile din Gaza care și-au exprimat dorința de a se reloca.

„Salut inițiativa emigrării voluntare a arabilor din Gaza în țări din întreaga lume. Aceasta este soluția umanitară corectă pentru locuitorii din Gaza și din întreaga regiune, după 75 de ani în care au fost refugiați, au trăit în sărăcie și pericol. Statul Israel nu va mai putea accepta existența unei entități independente în Gaza”, a spus Bezalel Smotrich, adăugând că o zonă atât de mică precum Fâșia Gaza, fără resurse naturale, nu poate supraviețui singură.

Afirmația sa vine în contextul în care în regiune există temeri că Israelul vrea să îi alunge pe palestinieni din Gaza, repetând deposedarea în masă a acestora de la crearea Israelului.

Palestinienii și liderii țărilor arabe au acuzat Israelul că urmărește o nouă „Nakba” (catastrofă), numele dat strămutării a sute de mii de palestinieni care au fugit sau au fost alungați din casele lor în urma războiului din 1948, care a însoțit înființarea statului Israel.

Recomandări

BREAKING NEWS. Reacția Guvernului Ucrainei după dezvăluirile Libertatea despre manualele de „limbă moldovenească”: „Am oprit orice tipărire suplimentară a acestor manuale”. Promit că vor înlocui vechile manuale

Atunci, cei mai mulți dintre cei strămutați au ajuns în statele arabe vecine, însă acum liderii arabi au declarat că orice măsură de strămutare a palestinienilor ar fi inacceptabilă.

În articolul de opinie din Wall Street Journal, doi membri ai Knessetului, parlamentul israelian, Danny Danon de la partidul Likud, fost ambasador la ONU, și Ram Ben Barak de la Yesh Atid, fost director adjunct al Mossad, au declarat „este imperativ ca la nivelul comunității internaționale să se exploreze potențialele soluții pentru a ajuta civilii prinși în criză”, iar „o idee este ca țările din întreaga lume să accepte un număr limitat de familii din Gaza care și-au exprimat dorința de a se reloca”.

„Țările din întreaga lume ar trebui să ofere un refugiu pentru locuitorii din Gaza care doresc să se relocheze. Membrii comunității internaționale pot colabora pentru a oferi pachete unice de sprijin financiar pentru locuitorii din Gaza interesați să se mute, pentru a-i ajuta cu costurile de relocare și pentru a facilita adaptarea refugiaților la noile lor comunități. Avem nevoie doar de o mână de națiuni ale lumii care să împartă responsabilitatea de a găzdui locuitorii din Gaza”, au mai scris cei doi parlamentari israelieni.

Recomandări

INTERVIU. Drumul de la rebel la resemnat. Ce spune medicul care a prevăzut decăderea Spitalului Witting din București: „Să nu ne lăsăm manipulați, asta e responsabilitatea noastră, ca români”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu intenționează să mențină din nou o prezență permanentă în Fâșia Gaza, dar că Israelul va păstra controlul de securitate pentru o perioadă nedeterminată.

Totuși, nu a existat prea multă claritate cu privire la intențiile Israelului pe termen lung, iar țări precum Statele Unite au declarat că Gaza ar trebui să fie guvernată de palestinieni.

Foto: Hepta

FANATIK.RO

Actrița pe care milioane de români au iubit-o a sfârșit singură, uitată de toată lumea. A bucurat pe mulți cu rolurile sale, dar puțini i-au știut povestea

Viva.ro

Ce s-a aflat despre Geo Costiniu, supranumit Alain Delon al României, la 10 ani de la moartea sa. Florin Zamfirescu a spus tot adevărul: „Asta l-a distrus…”

TVMANIA.RO

I-au prins sărutându-se, iar acum au spus adevărul. Laura Giurcanu, despre Aris Eram: „Mă face să mă simt

GSP.RO

VIDEO Povestea săriturii pe care Red Bull a considerat-o prea șocantă ca să o sponsorizeze: a sărit fără parașută de la 7.620 metri!

FANATIK.RO

Ce conține, de fapt, pateul vegetal de post vândut în supermarketuri. Foarte mulți români îl consumă, cât de periculos e

Știrileprotv.ro

A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO

Unica.ro

Adela Popescu a făcut anunțul: ‘Caut haine potrivite. Am un gol în stomac de bucurie’. Reacția Danei Rogoz

Orangesport.ro

Lucian Burdujan a spus o informaţie incredibilă despre familie în faţa poliţiei! Informarea oficială a autorităţilor: “Nu doreşte”

Observatornews.ro

România, lovită de un ciclon în următoarele zile. Ninsori şi temperaturi sub zero grade

HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2023. Taurii s-ar putea să fie indispuși toată ziua, încât să îi refuze chiar și pe cei dragi, în lucruri mici, firești, de zi cu zi

Source